Flytta med barn

Att flytta medbarn. Det är nog inte det enklaste, att få de små hjärtan att känna sig hemma i flyttröran, speciellt när föräldrarnas stressiga humör smittar sig i sådana perioder. Men det finns saker som kan underlätta, både för föräldrar och förbarn, så läs på!

Involvera barnen i flytten

Låt barnen vara delaktiga i hela flytten. Gör flyttpackningen bli en rolig aktivitet, låt de hjälpa till, packa de sakerna de vill ha kvar. Och kom ihåg att det gör ingenting om lådan inte är perfekt packad! Låt de också få packa upp lådan i det nya hemmet. Det kommer göra dem att känna sig mer som hemma och trivas extra ideras nya rum.

Tydlig information till barnen

Det är alltid bra att sätta sig ner och prata med barnet/en så fort kontraktet är påskrivet. Berätta om var det nya hemmet är, vilka rum de får och om det är nya tapeter de får välja och låt de hjälpa till med planeringen i det nya rummet. Det ska vara tydligt vad som kan och inte kan göras och låt barnen komma med förslag om hurde vill att rummen ska se ut. Det är alltid en bra idé att låta de rita rummen.

Preppa med snacks och leksaker inför flyttdagen.

Man vill inte ha blodsockerfall och hängriga just flyttdagen, så förberedd redan dagen innan, lite snacks, lite mellis, även kanske barnens favorit fika och dricka, som ska vara lättillgängliga under hela flyttdagen. Bra att ha också är kanske favoritleksakerna och någonting som kan underhålla barnen under dagen.

Barnsäker flytt

En flytt kan kännas stressande både för små och stora. Det är alltid bra att hålla koll på var medicinen, städartiklar, verktyg och andra saker som barn kan tycka det är roligt att prova leka med.

Barnvakt är guldvärd

Det är självklart inte alla som har tillgång till en barnvakt under flyttdagen men om du har det, hesitera inte att kontakta dem. Det är guldvärt att kunna fokusera på flytten och få undan gjort så mycket som möjligt innan man måste hämta barnet/en tillbaka.

Det sista, och förmodligen bästa tipset för en stressfri flyttdag, är att anlita en professionell flyttfirma som kan hjälpa till med packning, bärning och logistik. Om du delegerar bort de svårare arbetsuppgifterna till några som verkligen kan sin grej så kan du fokusera pådin viktigaste uppgift: att finnas där för ditt barn.