Bortforsling/dödsbotömning

Vi vet att det är inte lätt att hantera och tömma ett dödsbo. Det kan bli ett känslomässigt moment och bara det, i sig, är praktiskt utmanande. Då finns vi här för dig! Oavsett om det handlar om bortforsling avmöbler och tillhörigheter, städning, sanering eller luktsanering. För att få en kostnadsfri offert, kompletteraformuläret här.

Läs vidare för att få svar på några av de vanligaste frågorna angående dödsbo och bortforsling.

Vem ska betala städningen av en dödsbo?

Kostnaden för att tömma och städa en dödsbo ska i första hand betalas med dödsboets tillgångar.

Om det saknas tillgångar, då är det hyresvärden som får stå för kostaderna både för tömningoch flyttstäd.

Om fastigheten ska säljas, finns det sannolikt tillgångar, vilket innebär att en nära anhörig kan ligga ute med pengarna för att täcka kostnaderna för bortforsling av möbler och tillhörigheter, städning, eventuell sanering eller luktsanering.

Kostnaden för städning av ett dödsbo är samma som förflyttstädning. Förutsatt att alla möbler och tillhörigheter är redan borta.

Hur fungerar det med dödsbotömning?

När någon avlidit är det mycket praktiskt att sköta om vilket kan vara påfrestande.

Vi börjar med ett besök i hemmet för att gå igenom allt som behöver göras för att tömma dödsboet på möbler och prylar. Vi går igenom vilka föremål som kan få ett andra liv genom att skänkas till välgörenhet samt vad som ska kastas. Ni får därefter en tydlig offert med ett fast pris för hela uppdraget, inklusive flyttstädning om så önskas.

Bestämmer ni er för att anlita MCDF, får ni en personlig kontakt genom hela uppdraget som ser till att allt arbete såsom packning, nedmontering, lastning och transporter blir utfört till belåtenhet, så att du som uppdragsgivare inte behöver tänka på något.

När man rensar ett dödsbo ställs man ofta inför en mängd olika avfall och föremål, och som sagt kan det vara svårt att bedöma vad som kan återbrukas eller återvinnas. Vi gör vårt yttersta för att såmycket som möjligt ska gå till återanvändning och det avfall som uppstår återvinns alltid på ett korrekt sätt i kretsloppet.

Hur lång tid tar det en tömning av dödsbo?

Tiden för attutföra en dödsbotömning eller en dödsbostädning kan variera, beroende på bostadens storlek, vilken/a tilläggstjänst/er väljes till.

Självklart, kan du välja bara en av tjänsterna och få en kostnadsfri offert på bara de tjänsterna du behöver.