Hur går det till när du anställer MCDF?

Många som undrar hur en vanlig flytt med MCDF ser ut.

Vi går tillsammans igenom hur det fungerar att anlita MCDF som flyttfirma, från stunden man har gjort bokningen till sista handskakningen. Vad ska kunden göra, vad MCDF ska göra och vad händer när.

1. Lämna en offertförfrågan.

Det första som händer är att du lämnar en offertförfrågan här . Det viktigaste är att nämna varifrån du flyttar och var din nya bostad är, samt att du beskriver så noggrant som möjligt hur mycket saker som ska flyttas och ifall du har egen flytthjälp.

Offertförfrågan är helt kostnadsfri!

2. Överenskommelser

När du har bestämtdig för att anlita oss som flyttfirma, går vi igenom alla detaljer, vi skriver ner allt och du som kund får en verkställighetsorder med all information, från datum, tid, vilken bil och vilka anställda kommer vara med, packning och packningsmaterial, magasinering och försäkring (Trygg-Hansa försäkrar varor upp till 10 000 000krifall olyckan händer under flytten)

Självklart är vi flexibla och skulle det hända att saker och ting måste ändras är det bara att kontakta oss.

3. Packning

Själva packandet av alla saker är något man bör börja med i god tid före flytten.

Packa först sakerna som du inte behöver i den gamla bostaden. Vill du ha fler tips om packning, kan du läsa här: Hur flyttpackar man bäst? 

Vem som helst kan lyckas med att packa flyttlådor med lite sunt förnuft. Men det är bra om du inte packar lådorna allt för fulla eller tunga. Det är viktigt att du ska kunna stapla dem på varandra för att de ska ta mindre plats, men detta lyckas inte ifall det sticker ut saker från lådorna. Det går också att flytta dessa lådor smidigare med hjälp av säckkärror när man kan stapla dem på varandra.

4. Flytten

Dagen innan flytten kommer en liten påminnelse från oss där vi bekräftar tiden och våra anställda som kommer hjälpa dig under flytten.

När flyttdagen äntligen är här, ska du se till att flyttbilen har möjlighet att komma så nära ytterdörren som möjligt och att det finns utrymme för bärarna att röra sig.

I detta skedet är allting förhoppningsvis färdigt packat och flyttarbetarna kan sätta igång genast de kommer på plats. I princip tar MCDF hand om allt bärande, packande av flyttbilen och att fästa hela lasten.

Det är viktigt att ifall du sagt att du ska ha ett visst antal egna bärare, att det kommer finnas på plats så många bärare. Antalet bärare påverkar hur länge flytten tar och ifall flytten är underbemannad så kan det vara att den i värsta fall avbryts.

Ifall du vill njuta av vardagslyx så ska du anlita alla bärare via flyttfirman och inte behöva bära något själv. När alla saker har förts ombord på flyttbilen är det dags att köra till den nya bostaden. Du kanvid behov få färdas iflyttbilen, men kolla upp det på förhand med flyttfirman. Innan du hoppar i bilen, kolla att du har nya hemmets nycklar i fickan. 

Vem gör vad?

MCDF tar hand om att:

•   Bära sakerna

•   Packa och binda av sakerna i flyttbilen

•   Transportera lasten 

Separat avtalat kan flyttfirman hjälpa till med att:

•   Packa och packa upp

•   Skydda lägenhet och föremål

•   Montera och montera ner möbler

•   Installera belysning och hushållsvaror

•   Föra avfall till soptipp

•   Tömningstjänst/Evakueringstjänst

•   Flyttstädning

•   Och många andra saker – vågafråga!

Kunden står för att:

•   Packa och skydda saker före flyttfirman kommer på plats

•   Skydda golv och ytor i bostaden

•   Se till att flyttbilen kommer fram till närheten av ytterdörren

•   Gångvägarna är fria (Obs. husdjur), så att det går säkert och effektivt att bära

•   Bära saker, beroende på hur manavtalat

5. Packa upp flyttlådorna

Ett sista ryck sen ärdet klart! Nu är det dags att packa upp flyttlådorna och inte glömma att skriva en recension!

Har du hyrt flyttlådor för ett par veckor, en vecka för att packa och en vecka för att packa upp, glöm inte att kontakta oss för att lämna dem tillbaka!

Sen när du hinner, ge oss gärna en recension på google! Vi uppskattar både ros och ris!